Saturday, July 23

Julai ini


Ramadhan dah dekat :)

Assalamu'alaikum

Alhamdulillah, julai ini aku dah makin semangat, semangat 'study'. Moga semangat ini meningkat dan berterusan. Julai ini aku banyak 'berkampung' di sekolah Al-Amin tercinta. Walaupun sekarang dah ada rumah baru, sekolah juga jadi pilihan.

Memang tak dinafikan, penat dan letih itu kadangkala perit untuk terima, tapi sampai bila asyik nak jadi lemah je? Kena gagahkan diri. SPM dah dekat, minggu depan dah start PUI, trial SPM lagi lah dekat.

Bila start PUI, kira semua subjek sepatutnya dah habis silibus belajar, tinggal nak ulangkaji sahaja. Semalam merupakan experiment Chemistry terakhir sebelum PUI, buat sabun :)

Bila start PUI, kira dah 'beku' daripada aktiviti-aktiviti seperti kelab, lujnah, syabab. Sepatutnya fokus itu lebih, jangan banyak sangat main-main. Sepatutnya dah lama serius. :)
Moga Allah permudahkan dan berkati segalanya.

Mungkin blog ini akan senyap seketika.

Ramadhan dah dekat. Dekat sekolah pun dah nampak hiasan-hiasan untuk menyambut bulan Ramadhan. Aku harap Ramadhan kali ini, aku manfaatkan sebaiknya.
Semoga berjaya juga untuk anda ! Bittaufiq wannajah!

Assalamu'alaikum.

3 comments:

Admin said...

salam.

wah wah... best tak 'study'? mesti best kan bila ada semangat menggunung! :)

Chaiyok! Beat the rest, be the best! Muslim the highest!

er. PUI tu apakah?

:)

Ahmad Isyraf Imrani said...

wassalam.

alhamdulillah best :)

hm PUI tu Program Ulangkaji Intensif

:)

AFIF MARZLAN said...

goodluck akhi..belajar rajin2..