Sunday, January 31

Sibuk



Salam to all

Heh, sekarang ni , asyik sibuk memanjang , time form 4 ni, semua benda nak datang dekat aku , macam2 ada' , jawatan ada' , homework ada' , tension ada' , tahfiz ada' , wafdul amin ntah ada' ke xda' T.T , homework tuh, boleh plak jauh lebeyh byk dri PMR nya homework. Yang paling penting , kena pandai urus masa dan selalu ingat dekat Allah :) .

Firman Allah :
"Demi Masa . Sesungguhnya manusia berada dalam kerugian . Kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan kebajikan serta saling menasihati untuk kebenaran , dan saling menasihati untuk kesabaran"
(Surah Al-'Asr Ayat 1-3)


Sekian Wassalam

Yang Sibuk,
Ahmad Isyraf Imrani bin Mohd Zakil Hussin

8 comments:

fathiyyah said...

kalau sibuk yang boleh mendekatkan kita dgn Allah tu takpe, n sgt bagus!

at least kita tak sibuk dengan hal-hal yang boleh menjauhkan kita dgn Allah.
semoga tabah menghadapi kehidupan sbg pelajar f4. mujur jugak awak tk rs yg f4 tu thn honeymoon, maka, tak ada la nak lagho2 kan

:)

i.am.a.khalifah said...

"Sesungguhnya Allah tak beri hambanya satu ujian atau tanggungjawab jika Dia tahu hamba itu tak mampu menanggungya."

Sabar-sabar la ye Isyraf.
Ana pastu nta boleh, nta tahfiz, insyaAllah nta dapat lebih pertolongan dari-Nya.

Isyraf Imrani said...

[fathiyyah] - hehe , x rase macam thn honeymoon lgsg , InsyaAllah keje2 nih boleh membuatkan ana lebeyh dekat dgan Allah . Btw , thx for ur comment kak fathiyyah :D

[i.am.a.khalifah] - Terima kasih igtkan ana Afiq, InsyaAllah , pertolongan Allah sentiasa ada utk ana

TakdirHati said...

all the best Cousin ku ..

Ingatlah ayat famous cousin ,

"Allah tidak akan memberi kita sesuatu cabaran @ amanah andai Allah tahu kita tak mampu menangainya .."

Isyraf Imrani said...

[Takdir Hati] - thx!!! appreciate it

mu'az omar said...

Ahmad Isyraf Imrani bin Mohd Zakil Hussin,

as I had told you before, u r facing something that I had facing before. juz remember my advice :)

nta sdg mendaki anak tangga untuk smp ke puncak everest, jgn mengalah di tgh jln.

yup. bahagikan masa dgn sebaiknya and juz keep in touch with ALLAH.

wish you an Everest of luck :)

mu'az omar said...

eyh, tertinggal something. selamat mnghadapi segalany. moga hajat mu bergelar Hafiz quran tercapai. insyaAllah :)

Isyraf Imrani said...

[mu'az omar] - yeah! ill climb to the top , to reach the top i must fulfill my responsible as a khalifah . InsyaAllah i ll be hafiz Quran . thx for ur comment Mu'az