Monday, January 5

Felesthin

Assalamualaikum dan salam sejahtera ana ucapkan..bagaimana dgn hari pertama persekolahan anda???hmm ana ucapkan slmt datang kpd plajar2 bru dan juga pelajar2 form 1 thn 2009..juga slmt kembali ke alam persekolahan kpd sumer...ana agak penat pada hari ini..mungkin kerana penat dri program orientasi form 1..tpi xleh nk bandingkan dgn penat saudara2 kita di palestin.huhu.kita patut bersyukur kerana kita masih berpeluang utk blaja dlm keaadaan yg senang..keaadaan yg tenteram aman damai dan sebagainya..kita lihat saudara2 kita yg berada di Palestin sana..mereka hidup penuh dgn kekejaman zionis-israel itu..tiap2 hari..mereka disambut dgn bom,peluru dan sebagainya....alhamdulillah kita masih dpt hidup tanpa sebarang masalah peperangan seperti mereka...jadi ana menyeru rakan2 sumer..tlg doakan saudara2 kita di palestin

Ya Allah,selamatkan bumi palestin..kuatkanlah pejuang dibumi Allah ini..berikan kemenangan pada kaum muslimin..Ya Allah..aku memohon kepada MU dgn sepenuh hati..bantulah umat islam diseluruh pelosok dunia..bantulah pejuang2 yg menegakkan agama Allah yg maha suci ini..hapuskan kafir2 laknatullah yg menindas kaum muslimin..Ya Allah..aku ingin gugur dijalanMU..amin Ya Allah..Amin Ya Rahman...Amin Ya Rahim..amin..amin Ya Rabbal'alamin..

ana harap juga..antum/antunna sumer yg membaca ni..dpt mengemaskini pengetahuan tentang Palestin..insya-Allah itu saja buat masa ni..insya-Allah kalo berkesempatan lagi,ana akan update blog ini,segala yg baik itu drpd Allah..dan yg buruk itu..kelemahan diri ana sndiri..sekian..ana ingin mengundur diri..wassalam..

slmt menuntut ilmu~~!!!!semoga kita sama2 dpt menjadi mukmin terbaik..insya-Allah

http://www.palestinkini.info/modules.php?name=News&file=article&sid=2462

5 comments:

fathiyyah said...

Selamat Hari Lahir ke 15 Isyraf!

Muda-mudahan hidup awak dirahmati Allah selalu :)

Isyraf Imrani said...

thanx yer kak fathiyyah

Meja 23 said...

betul2....
kalo boley skang gak aku nk tendang bontot2 yahudi tu...
kamibing pnye org..!!!
mak bapak dorg x ajar ke suroh hormat org Islam...
bodoh pnye israel..!!!

Isyraf Imrani said...

tendang jer la...fitri..lg baguskan..
israel laknatullah!!!!!

Putera asQalan said...

Salam.Kalo anda tendang mereka pun,
anda same je la mcm mereka..

Apa perasaan anda kalo diberi peluang untuk bersama2 berjuang di sana. Erm,atau sekadar ckp sahje..

Apapun, doakan yg terbaik..
W'pun kita tidak syahid demi mempertahankan Islam..
Namun kita harus bangga akhir zaman ini, masih ada saudara-saudara kita yg syahid demi memperjuangkan kalimah tauhid mereka.

"Orang-orang yang berjihad (pada jalan Allah) itu sebenarnya mereka berjihad untuk (kebaikan) diri mereka sendiri (di dunia dan di akhirat)."
Surah al-Ankabut: 6